Stucwerk


Wat is stucwerk nou eigenlijk?


Stucwerk is een methode waarmee muren voorbereid of gedecoreerd kunnen worden. Stucwerk kan decoratief functioneren of ter voorbereiding voor verder afwerking dienen. 

Sausklaar of behangklaar stucwerk?

Wilt u uw muur of plafond behangen of schilderen, maar is de ondergrond niet egaal genoeg? Kies dan voor sausklaar of behangklaar stucwerk. De stucadoor brengt een laag pleisterwerk aan, waardoor de ondergrond netjes wordt afgewerkt en klaar is voor een mooi behang of een prachtige kleur muurverf. Heeft u een betegelde of gemetselde muur en is de ondergrond niet gelijk of scheef? Dan kan de stucadoor een dikke laag raapwerk aanbrengen. Dit is een gipslaag met een dikte van 7 millimeter tot wel 5 centimeter, afhankelijk van de ondergrond. Zitten er enkel wat scheurtjes of wat oneffenheden in de ondergrond? Dan voldoet een dunne laag pleister van 1 tot 6 millimeter. Dit wordt pleisterwerk genoemd.

Informeer naar de mogelijkheden en onze voordelige tarieven. Dit kunt u doen door contact op te nemen middels het contactformulier.