SpackspuitwerkWilt u een mooie afwerking voor uw muren en plafond, maar tegelijk de kosten laag houden? Kies dan voor spackspuitwerk. Spackspuiten is de voordeligste vorm van stucwerk. Lees hier waarom.

 

Wat is spackspuiten nu eigenlijk precies en hoe gaat het in zijn werk; zijn veel gestelde vragen. Hieronder wordt in het kort uitgelegd wat het is en hoe het werkt.

Spackspuiten heeft meerdere benamingen, dit zijn spacken, spackwerk en spackspuitwerk. Tijdens spackspuiten brengt de spackspuiter met een spuitmachine een pleisterlaag onder hoge druk aan op muren en plafonds ook. Deze pleisterlaag wordt ook wel spack genoemd. Spack is een kunsthars en kalk bevattende pasta wat door middel van de spuitmachine word aangebracht. Het spackspuitwerk wordt hierbij in twee lagen aangebracht.

 

·         De eerste laag heet de meslaag. Met de meslaag worden de wanden en plafonds egaal gemaakt. Hierbij worden kleine oneffenheden of gaatjes weggewerkt

 

·         De tweede laag heet de afkorrellaag. Dit is de afwerkingslaag en bepaalt de structuur van het spuitwerk. Hierbij kunt u kiezen uit de grove of fijne korrel.